Långsam surf med mobilt bredband

1. Starta om eventuell router. En omstart löser majoriteten av alla surfproblem.

2. Se till att din utrustning är uppdaterad

Genom att uppdatera ditt usb-modem eller router får du en stabilare anslutning till internet. Har du en mobil router och surfar via wifi kan du läsa mer i Wifi-guiden om vad som påverkar hastigheten

3. Kontrollera att du har täckning

Tryck på knappen power på din router för att se om du har täckning. Ser du att signalstyrkan är dålig provar du att flytta routern för att se om det hjälper.

Står det No connection läs vår installationsguide.

4. Starta om datorn

Om du surfar på en dator, testa att starta om den.

5. Prova med annan dator

Fungerar det bättre med en annan dator är det inte fel på ditt mobila bredband. Du behöver då isället vända dig till en datorsupport för vidare hjälp.

6. Växla nät

Du kan testa att växla nät (2G,3G och 4G) för att få en bättre hastighet. Så här gör du