Kom igång med Telia Cloud

Lagra dina bilder, videor och filer tryggt och säkert via Telia Cloud. I den här guiden visar vi hur du enkelt aktiverar Telia Cloud och kommer igång med säkerhetskopieringen av dina filer.

Telia Cloud på mobilen

För att använda Telia Cloud på din mobil behöver du ladda ned appen och logga in på ditt konto.

Ladda ned och logga in på Telia Cloud

1. Ladda ned Telia Cloud via Appstore eller Google Play, beroende på vilken mobiltelefon du använder dig av.

2. Logga in på appen med ditt mobila BankID eller använd samma inloggningsuppgifter som du har på Mitt Telia.

3. Klicka på Inställningar och sedan Foton och videor.

4. Markera Automatisk säkerhetskopiering.

Om du vill låta Telia Cloud säkerhetskopiera dina bilder via mobildata, klicka på Ladda upp över mobilnätverk (3G/4G). Tänk på att säkerhetskopiering via mobilnätverk kommer att påverka din surfmängd.

Telia Cloud på datorn

För att använda Telia Cloud på din dator behöver du installera programmet och aktivera ditt användarkonto.

Ladda ned och aktivera Telia Cloud

1. Ladda ned Telia Cloud för Windows eller Telia Cloud för Mac. Öppna sedan den nedladdade filen och följ anvisningarna för att installera programmet.

2. Starta programmet och logga in med hjälp av mobilt BankID.

3. Följ instruktionerna för att göra grundläggande inställningar och börja ladda upp dina bilder.

Om du vid ett senare tillfälle vill lägga till en mapp för säkerhetskopiering gör du det enkelt via knappen Lägg till katalog. Under Inställningar och fliken Tidtabell kan du ställa in ett särskilt tidsschema för automatisk säkerhetskopiering.

Synka Telia Cloud

Under installationen får du också möjlighet att välja om du vill synka din dator mot Telia Cloud och skapa en särskild synkmapp lokalt på din dator. De filer du lägger i denna mapp laddas automatiskt upp till Telia Cloud och är tillgängliga på alla enheter du har appen installerad på.

Fler tips

Flytta filer till Telia Cloud

Om du tidigare har sparat dina bilder i andra molntjänster kan du enkelt flytta över dessa till Telia Cloud.

1. Ladda ned bilderna du vill föra över till en lokal mapp på din dator.

2. Öppna cloud.telia.se och logga in.

3. Klicka på Foton i menyn till vänster och sedan på plus-symbolen (+) i nedre högra hörnet. Markera de bilder du vill ladda upp och klicka på OK.

Mitt Telia

Via Mitt Telia kan du se och hantera alla dina abonnemang och tjänster. If you prefer you can have the app in English.