Brygga din router

Vill du använda egen utrustning och behöver brygga vår router? Följ guiderna nedan beroende på vilken modell du har.

Innehåll i guiden

Klicka på länken till den router du vill börja brygga för mer information om hur du går tillväga.

I DEN HÄR GUIDEN

F1 och Technicolor DGA4330

Öppna en webbläsare på din dator för att börja brygga F1 eller Technicolor DGA4330.

F1-router

Skriv in 192.168.1.1 i webbläsaren och logga in med Administrator samt ange din access key som lösenord. Du hittar vanligtvis din access key på undersidan av routern.

1. Klicka på Advance Interface.

2. Klicka på valet Bridge ETH port 4.

3. Ändra Enable från OFF till ON och klicka på Save.

Routern kommer nu startas om och sedan är bryggningen klar. Koppla in den egna utrustningen i port LAN 4.

Sagemcom Fast 5370

Öppna en webbläsare på din dator för att börja brygga din Sagemcom Fast 5370e.

Sagemcom

Brygga Sagemcom Fast 5370e

Skriv in 192.168.1.1 i webbläsaren och logga in med Administrator samt ange din access key som lösenord. Du hittar vanligtvis din access key på undersidan av routern.

1. Klicka på My Telia Wi-Fi Router.

2. Klicka på fliken Bridge Mode.

3. Ändra Bridge Mode från OFF till ON och klicka på Apply i det nedre hörnet.

Routern kommer nu startas om och sedan är bryggningen klar. Koppla in den egna utrustningen i port LAN 4.

TG799vac, TG799 v2 och TG799vac Xtream

Öppna en webbläsare på din dator för att börja brygga din TG799vac, TG799 v2 eller TG799vac Xtream.

Sagemcom

Brygga TG799vac, TG799 v2 och TG799vac Xtream

Skriv in 192.168.1.1 i webbläsaren och logga in med Administrator samt ange din access key som lösenord. Du hittar vanligtvis din access key på undersidan av routern.

1. Klicka på Advanced interface.

2. Klicka på DMZ.

3. Klicka på reglaget så att det ändras från OFF till ON och klicka på Save.

Nu utförs bryggning av ethernetport 4 och routern kommer automatiskt att starta om. Hela proceduren tar vanligtvis tre till fem minuter.

Ta bort bryggning av router

Anslut din dator via en nätverkskabel till ethernetport 1-3 på baksidan av routern.

Öppna en webbläsare på din dator

Skriv in 192.168.1.1 i webbläsaren och logga in med Administrator samt ange din access key som lösenord. Du hittar vanligtvis din access key på undersidan av routern.

1. Klicka på Advanced interface eller My Telia Wi-Fi Router.

2. Klicka på DMZ, Bridge Mode eller Bridge ETH port 4.

3. Klicka på reglaget så att det ändras från ON till OFF och klicka på Save.

Nu tas bryggningen bort och routern kommer automatiskt att starta om. Hela proceduren tar normalt mellan tre till fem minuter. Om du vill kolla om routern är bryggad eller inte kollar du det lättast under fliken DMZ, Bridge Mode eller Bridge ETH port 4.

Har du problem med ditt wifi?

Vi ger tips på var du ska placera din router för att förbättra ditt wifi i hemmet.