Installera Telia Trygg för Mac

Här hittar du instruktioner för hur du installerar Telia Trygg på din Mac.

Installera Telia Trygg för Mac

Öppna installationsmejlet

När du köper Telia Trygghetspaket eller Tryggt bredband får du ett mejl med installationsuppgifter. Om du inte hittar mejlet kan du söka efter F-Secure eller noreply@trygg.telia.se i din inkorg. Klicka sedan på Ladda Ned Telia Trygg.

Telia Trygg för Mac med knappen "Ladda ned för Mac".

Ladda ner installationsfilen

Klicka på Ladda ned för Mac. Öppna sedan den nedladdade filen för att starta installationen

Telia Trygg för Mac med information om att tillåta program att köra, där det visas två knappar "avbryt" eller "tillåt".

Kör program

Du behöver tillåta att paketet kör ett program för att avgöra om programvaran kan installeras, klicka på Tillåt.

• Telia Trygg för Mac där information om att du kommer vägledas i installationen och en knapp med texten "fortsätt".
  • Nästa steg är att klicka på "Installera".

Installera

Du kommer nu att vägledas genom installationen, följ anvisningarna och klicka på Fortsätt. Godkänn licensvillkoren, klicka sedan på Installera för att slutföra installationen.

Telia Trygg för Mac där det visas en lila knapp där det står "fortsätt".

Välkommen till Telia Trygg

Programmet är nedladdat, Telia Trygghetspaket startas nu automatiskt. Klicka på Fortsätt om du vill installera skyddet åt dig själv. Alternativt klickar du på Installerar du produkten åt ett barn, om du vill lägga in familjeregler för ett barn.

Till höger visas en ruta med information om aviseringar och knappen "aktivera" finns i samma ruta.

Aktivera aviseringar

Vi rekommenderar att du tillåter aviseringar då det kan komma viktiga appuppdateringar samt ändringar av säkerhetsinställningar. Klicka på Aktivera under Virus och hot. Väljer du att hoppa över kan du gå miste om dessa.

Telia Trygg för Mac där det står är en grön sköld med bock och står att du är skyddad.

Du är nu skyddad

Grundskyddet är nu installerat. Aktivera även webbläsartillägget, lösenordsvalvet samt ID-övervakningen för att vara helt skyddad. Glöm inte att ladda ned Telia Trygghetspaket på alla dina enheter. Surfa säkert!

Återställ ditt lösenord

Gör så här:

1. Börja med att gå till Telia.se/mysafe. Där kan du skapa ett nytt lösenord.

2. Klicka på Har du glömt lösenordet alternativt Forgot your password, beroende på vilket språk du har inställt på din webbläsare.

Alternativt kan du klicka på Har du glömt lösenordet i Telia Trygg-appen.

Mitt Telia

Via Mitt Telia kan du se och hantera alla dina abonnemang och tjänster. If you prefer you can have the app in English.