Installera Telia Trygg för Android

Här hittar instruktioner för hur du installerar Telia Trygg på din Android-enhet.

Installera Telia Trygg Android

Telia Trygg med knappen installera från appbutiken.

Öppna installationsmejlet

När du köper Telia Trygghetspaket eller Tryggt bredband får du ett mejl med installationsuppgifter. Om du inte hittar mejlet kan du söka på F-Secure eller noreply@trygg.telia.se i din inkorg. Klicka sedan på Ladda Ned Telia Trygg och därefter klickar du på Installera Från Appbutiken.

Telia Trygg med gröna knappen installera.

Installera appen

Klicka på Installera för att påbörja installationen och därefter klickar du på Öppna när installationen är klar.

Telia Trygg visar information om att tillåta meddelanden.

Tillåt meddelanden

Vi rekommenderar att du tillåter aviseringar då det kan komma viktiga appuppdateringar samt ändringar av säkerhetsinställningar, klicka på Tillåt. Väljer du att hoppa över så kan du gå miste om dessa.

I appen Telia Trygg med lila knappen fortsätt.

Välkommen till Telia Trygghetspaket/Tryggt bredband

Klicka på Fortsätt om installerar Telia Trygg för dig själv, alternativt väljer du på Installerar du produkten åt ett barn?, för att skapa en barnprofil.

Klicka på knappen "Kom igång" för att fortsätta installationen av skyddet.

Behörigheter krävs

Klicka på Virus och hot, sedan på Fortsätt och till sist tillåt skyddet genom att klicka på den gråmarkerade knappen så att Telia Trygg kan skydda dig mot skadlig kod och virus.

I steg ett av två behöver du klicka på fortsätt för att fortsätta installationen.

Virus och hot - steg ett av två

För att skydda dina enheter mot skadligt virus och hot, klicka på Fortsätt.

I steg 2 av 2 behöver du ge Telia Trygg filåtkomst till dina filer.

Filåtkomst

I steg två behöver du ge Telia Trygg åtkomst till dina filer. Tryck på knappen Fortsätt.

Flytta reglaget till höger för att tillåta hanteringsåtkomst för alla.

Åtkomst till alla filer

Flytta reglaget till höger för att tillåta hanteringsåtkomst för alla filer.

• I appen Telia Trygg ska du nu komma igång med att aktivera Privacy VPN.
  • Nu behöver du fortsätta för att slutföra installationen av Privacy VPN.
  • I Appen Telia Trygg på vyn som visar att enheten inte är skyddad.

Aktivera Privacy VPN

Klicka på Privacy VPN och sedan på Fortsätt. Klicka därefter på den vita knappen i mitten och välj Tillåt/ok för att aktivera Privacy VPN. Med VPN är aktiverat kan du förhindra att andra spårar din aktivetet online och där med surfa tryggt.

Nu ser du att din enhet är skyddad genom att det står högst upp i appen och det visas en sköld med en grön bock i.

Installationen är nu klar

Grundskyddet är nu installerat. Aktivera även, lösenordsvalvet samt ID-övervakningen för att vara helt skyddad. Glöm inte att ladda ned Telia Trygghetspaket på alla dina enheter. Surfa säkert!

Återställ ditt lösenord

Gör så här:

1. Börja med att gå till Telia.se/mysafe. Där kan du skapa ett nytt lösenord.

2. Klicka på Har du glömt lösenordet alternativt Forgot your password, beroende på vilket språk du har inställt på din webbläsare.

Alternativt kan du klicka på Har du glömt lösenordet i Telia Trygg-appen.

Mitt Telia

Via Mitt Telia kan du se och hantera alla dina abonnemang och tjänster. If you prefer you can have the app in English.