Skapa nya roller

Behöver du skapa nya roller för företagets användare i MyBusiness?

Klicka på Hantera.

Klicka på Roller.

Här kan du välja att skapa helt nya roller genom att klicka på Skapa ny roll.

Fyll i det nya rollnamnet och en beskrivning av den nya rollen.

Du kan också välja att skapa kombinerade roller genom att klicka i rutan för Kombinera roller.
Klicka på plustecknet till höger för de roller du vill kombinera.
Under Portalbehörighet ser du vad som ingår i den nya rollen. Du kan också välja att lägga till egna portalbehörigheter genom att klicka i rutorna innan du sparar rollen.

Välj eventuell ServiceWeb.

Klicka på Spara.

Under Roller kan du även läsa mer om vad de olika rollerna innebär.

SKAPA NY ROLL - INSTRUKTIONSFILM

I den här instruktionsfilmen kan du se hur du gör för att skapa nya roller i MyBusiness.