Döp om routerns trådlösa nätverk

Om du vill sätta ett mer personligt namn på ditt trådlösa nätverk kan du följa guiderna nedan.

F1-router och Sagemcom F@st 5370e

Inställningar för F1-routern och Sagemcom F@st 5370e görs via appen Telia Smart Control som du kan ladda ner via App Store eller Google Play.

Öppna appen Telia Smart Control

1. Välj mellan hemmanätverk eller gästnätverk, beroende på vilket du vill döpa om.

2. Klicka på huset med kugghjul till höger.

3. Välj Wifi-detaljer och ändra nätverksnamn och lösenord.

OBS! Om du ändrar namn eller lösenord på ditt wifi, behöver du logga in på nätverket med dina enheter på nytt.

Technicolor TG799vac, Technicolor TG799vac Xtream och TG799v2

Om du använder någon av dessa routermodeller byter du enkelt ditt wifi-lösenord och nätverksnamn via en webbläsare.

Öppna en webbläsare på din dator

1. Skriv in adressen 192.168.1.1 i adressfönstret. Om det inte fungerar kan du prova att skriva in 192.168.1.254 istället.

2. Om en inloggningsruta visas, ange Administrator som ditt användarnamn (viktigt med stort A). Fungerar inte det, skriv in admin med litet a istället.

3. Fyll i din Access key och klicka därefter på Sign in. Du hittar vanligtvis din access key på baksidan eller undersidan av routern.

4. Klicka på rutan Wireless och välj det nätverk som du vill byta namn på. OBS! Om du har TG799v2 finns endast nätverk för 2,4GHz.

5. Skriv in det nya nätverksnamnet i rutan SSID-name och spara detta. Om du samtidigt vill byta wifi-lösenord gör du detta i fältet Wireless Password. Lösenordet måste vara minst åtta tecken långt.

OBS! Om du ändrar namn eller lösenord på ditt wifi behöver du logga in på nätverket med dina enheter på nytt.

Fler tips

Byte av router

Vill du slippa ansluta dina enheter på nytt till din nya router? Om du byter din nya routers trådlösa nätverksnamn och wifi-lösenord till samma som du hade på din gamla router, slipper du ansluta dina enheter på nytt. Då kan du fortsätta surfa direkt när utrustningen är inkopplad.

Vanliga frågor och svar om trådlöst nätverk

Har du problem med ditt wifi?

Vi ger tips på var du ska placera din router för att förbättra ditt wifi i hemmet.