Aktivera Max

Streamingtjänsten Max kan läggas till utan extra kostnad i många av våra tv-paket. Du kan även köpa tjänsten separat. I den här guiden visar vi dig hur du aktiverar och kommer igång med streamingtjänsten Max.

Aktivera Max

Innan du kan börja streama

Innan du kan börja streama behöver du först:

1. Följa registreringslänken via ditt aktiveringsmejl eller på Mitt Telia.

2. Skapa ett nytt eller koppla ditt befintliga Max-konto till oss på Telia.

I den här guiden visar vi dig hur du gör för att komma igång, steg för steg.

Registrera Max

Du kan registrera Max på två olika sätt, antingen via Mitt Telia eller via aktiveringsmejl.

Registrera Max via Mitt Telia

1. Logga in på Mitt Telia

2. Gå till Abonnemang.

3. Klicka på abonnemanget Max.

4. Tryck på Registrera för att komma till registreringen på Max.

5. Du behöver skapa ett nytt konto eller registrera ett befintligt konto.

Registrera Max via aktiveringsmejl

När du köpt en produkt eller tjänst där Max ingår utan extra kostnad eller om du köpt tjänsten separat, skickar vi ut ett mejl med en aktiveringslänk.

Mejlet kommer från noreply@telia.se och har rubriken, Kom igång med Max. Om du inte hittar mejlet, kolla om det hamnat i skräppost.

Skapa nytt konto

Följ dessa steg om du inte redan har ett Max-konto.

1. Klicka på länken i aktiveringsmejlet eller registrera-knappen på Mitt Telia för att komma till hemsidan för Max.

2. Fyll i ditt för- och efternamn, ange en e-postadress och välj ett lösenord.

3. Bekräfta din e-postadress genom att följa länken i mejlet som skickas ut när du skapat ditt konto. Mejlet kommer från Max.

4. Börja streama!

Om Max ingår utan extra kostnad som ett tillägg till en annan tjänst hos oss, har du tillgång till Max så länge du har kvar den andra tjänsten.

Koppla befintligt konto

Om du redan har ett befintligt Max-konto, följ dessa steg:

1. Klicka på länken i aktiveringsmejlet eller klicka på registrera-knappen på Mitt Telia för att komma till webbsajten för Max.

2. Ange ditt för- och efternamn samt fyll i e-postadress och lösenord för ditt befintliga konto.

3. Ditt befintliga konto är nu kopplat till Max via oss på Telia.

4. Börja streama!

Efter registreringen hanteras eventuell betalning via Telia, om Max inte ingår utan extra kostnad via någon annan tjänst hos oss.

Börja streama

Nu är det klart och du kan börja strema. Max stöds på följande enheter:

• Telia Play Hub

• Arris VIP 4302 och Arris VIP 5305

• iPhone & iPad (iOS 12.2+)

• Android Phone & Tablet (Android 5+)

• Android TV (Android TV 7+)

• Apple TV

• PlayStation 4 och 5

• Samsung TV (Tizen 2016 eller nyare)

• Xbox One, Series X och S

• Windows PC (webbläsare)

• Mac OS (webbläsare)

Efter 21 maj kommer du få en notis om att ladda ned Max från Google Play. För att göra det krävs det att du har ett Google-konto kopplat till boxens Google Play. Om du saknar Google-konto behöver du skapa ett nytt konto och sedan koppla detta till din box via Mitt Konto - Systeminställningar - Konton och inloggning. Om du inte vill skapa ett konto på Google kan du göra en fabriksåterställning av din box. Om du väljer att göra en fabriksåterställning kommer du automatiskt loggas ut från alla appar och kommer därför behöva logga in på alla dina streamingtjänster igen.

Fabriksåterställning av Telia Play Hub

1. Dra ur boxens strömkabel.

2. På högersida av boxen finns ett litet hål, tryck in knappen med något smalt tills du hör eller känner ett klick, fortsätt att hålla inne knappen och koppla in strömkabeln igen. När menyn dyker upp på skärmen kan du släppa knappen.

3. Välj Wipe data - factory reset och tryck OK på fjärrkontrollen.

4. Välj Factory data reset och tryck OK på fjärrkontrollen.

5. När menyn kommer upp på skärmen igen väljer du Reboot system now och klickar OK på fjärrkontrollen.

Den 21 maj går HBO Max över till Max. För att du som har en Arris-box ska få tillgång till den nya Max-appen behöver du starta om din box 21 maj. Efter omstarten loggar du in på boxen med QR-kod eller identifikationskod samt dina inloggningsuppgifter. På Mitt Telia hittar du både identifikationskoden samt en översikt över aktiva streamingtjänster.

Efter 21 maj kommer HBO Max gå över till Max och alla som har HBO Max nedladdad på sin smart-tv kommer därför få en notis om att appen behöver uppdateras. Du gör uppdateringen enkelt genom att söka efter Max på Google Play lokalt på din tv. Om du saknar Google-konto behöver du skapa ett nytt konto och sedan koppla detta till Google Play-appen på din tv.

Efter 21 maj kommer HBO Max gå över till Max och alla som har HBO Max nedladdad på sin enhet kan komma att behöva uppdatera appen manuellt via App Store eller Google Play, om det inte sker en automatisk uppdatering. Du kan kontrollera detta genom att öppna App Store eller Google Play, söka på Max och klicka på Uppdatera om alternativet finns.

Läs mer om Max

Vill du veta mer om streamingtjänsten Max eller vad som ingår i våra tv- och streamingpaket så hittar du mer information här.