Rensa e-post

I den här guiden beskriver vi hur du med några enkla steg rensar mejl på din e-post i Telia Webmail.

Så här rensar du mejl på din e-post

Flytta mejl till papperskorgen

1. Logga in på Telia Webmail.

2. Välj den mapp du vill rensa mejl från. Exempelvis inkorgen, skickat- eller skräppostmappen.

3. Markera det eller de meddelanden du vill flytta genom att bocka i rutan till vänster om meddelandet. Vill du flytta samtliga mejl som visas på listan, bockar du i rutan högst upp i den aktuella mappen. Önskar du utöka antalet mejl som listas på varje sida? Under Fler tips längre ner i guiden hittar du instruktioner för hur du ändrar liststorlek.

4. När du markerat det eller de mejl du vill flytta klickar du på papperskorgssymbolen i den lila menyraden högst upp.

5. Välj Ja för att bekräfta ditt val.

6. Klart! Mejlen är nu flyttade till papperskorgen.

Töm papperskorgen

1. Håll muspekaren över (utan att klicka) Papperskorg i den vänstra menyraden.

2. Klicka på den lilla papperskorgssymbolen som dyker upp till höger om Papperskorg.

3. Välj Ja för att bekräfta ditt val.

4. Klart! Mejlen är nu borttagna.

Fler tips

Ändra liststorlek

För att lista fler mejl per sida i dina mappar kan du utöka liststorleken i inställningarna för Telia Webmail. Som standard visas 50 mejl per sida, men du kan utöka upp till 100.

Så här gör du:

1. Gå till Inställningar i den översta menyraden.

2. Klicka på E-post i den vänstra menyraden.

3. Vid Liststorlek har du nu möjlighet att ange hur många mejl som ska listas på varje sida (1–100).

4. Avsluta genom att klicka på Spara-ikonen (disketten).

5. Klart! Liststorleken är nu ändrad.

Mina mappar

Glöm inte att det kan finnas innehåll under Mina mappar i den vänstra menyraden. Upplever du att mätaren för Använt utrymme inte minskar trots att du rensat i exempelvis inkorgen och tömt papperskorgen, kan det vara så att det ligger sparade mejl i tillagda mappar.