Support för Telia Videomöte

Med Telia Videomöte håller du högkvalitativa visuella möten med kunder och kollegor. Här hittar du anvisningar, instruktioner och svar på de vanligaste frågorna.

Vem kan ansluta till ett möte i Telia Videomöte?

För att ansluta till ett möte i tjänsten Telia Videomöte behöver deltagaren antngen ha ett
videosystem som använder sig utav SIP eller H.323-protokoll för att göra samtal (dessa protokoll är
standard), eller en mjukvaruvideoklient (vilket är ett program för videosamtal som är installerat i
datorn, surfplattan eller telefonen) alternativt en webbläsare.
Det går även att ansluta till ett möte genom att ringa in till mötet med en telefon, men då visas ingen bild för deltagaren i mötet.

Kan jag ansluta till Telia Videomöte via mobilen?

Ja, bandbredden på mobilnätet är fullt tillräcklig för Telia Videomöte.

Vilka webbläsare funkar med Telia Videomöte?

Genom att ansluta via WebRTC (Web Real Time Communica!on) så kan du delta i ett Telia Videomöte från din dator, surfplatta eller telefon genom din webbläsare. WebRTC fungerar i de flesta webläsare, men WebRTC-användare rekommenderas att använda Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Safari.

Hur gör jag för att ansluta till ett Telia Videomöte med min Skype-klient?

För att ansluta till ett videomöte med Skype for Business, så anger du adressen till
mötet, dvs mötesID (exempelvis: 12345678@teliavideomote.com) i adressfältet och trycker Enter. Därefter behöver du starta videofunktionen i Skype genom att trycka på kamera-symbolen i din klient. Du knappar sedan in din 4-siffriga pinkod och när den är bekräftad kopplas du in i mötet med bild och ljud.

Kan jag låsa mötet så att inga fler kommer in?

Som ordförande i mötet kan du också administrera mötet, och en av funktionerna är att kunna låsa konferensen så att ingen ytterligare deltagare kan ansluta. En annan funktion är att du som ordförande även kan plocka bort en deltagare som inte ska vara med i mötet.

Kan jag stänga av ljudet för deltagare som inte ska prata?

Ja, den som är ordförande i mötet kan stänga av ljudet för deltagare som inte ska höras i mötet.

Är videomötet krypterat?

Ja, alla videomöten i tjänsten Telia Videomöte är krypterade.

Kan man spela in ett möte?

Ja, inspelning och streaming av ett videomöte är möjlig som tilläggstjänst.

Jag upplever problem med ljud och bild i mötet, vad beror det på?

Att du upplever problem med ljud och bild kan bero på att det inte är tillräcklig bandbredd på den anslutning du kopplar upp dig mot. Pröva t.ex. att byta mellan mobildata/wifi, använda en nätverkssladd istället för trådlös uppkoppling eller att stänga ner program på din dator som inte används för tillfället.

Kontaktvägar

Skicka in ett ärende eller prata med vår kundservice.

Telefon: 0771-25 66 00
E-post: firstlinesupport-meetingservices@teliacompany.com

Logga in i MyBusiness

I MyBusiness kan du skapa supportärenden, hantera fakturor och följa dina beställningar. Allt på en och samma plats.

Logga in