Hantera externa kontakter – Telia Touchpoint

Externa kontakter ger dig möjlighet att hantera kontakter som är gemensamma inom företagets växel men som inte är användare i eller tillhör er växel. Det kan exempelvis vara nummer till en resebyrå, taxifirma eller extern IT-support.

Hantera externa kontakter

Administratören i växeln lägger till och tar bort externa kontakter, de tillagda kontakterna blir sedan tillgängliga för alla företagets användare via appen.

Lägg till en extern kontakt

1. Börja med att logga in i ​adminportalen​ för Touchpoint.

2. Gå till Externa kontakter i vänster menyrad.

3. Välj sedan ​Lägg till en ny extern kontakt.

4. Fyll i de fördefinierade fälten med informationen kring kontakten.

5. Klicka sedan på ​Lägg till​.

6. Klart!

Lägg till flera externa kontakter

1. Börja med att logga in i ​adminportalen​ för Touchpoint.

2. Gå till Externa kontakter i vänster menyrad.

3. Välj sedan Lägg till eller ändra flera externa kontakter samtidigt.

4. Klicka på ​Hämta mall (en excel-fil hämtas).

5. Öppna excel-filen och fyll i de fördefinierade fälten med informationen kring kontakterna.

6. Spara sedan excel-filen och gå tillbaka till adminportalen.

7. Ladda upp excel-filen med dina kontakter genom att klicka på Bläddra. Välj sedan excel-filen du sparat och klicka på Ladda upp.

8. Klart!

Redigera externa kontakter

1. Börja med att logga in i ​adminportalen​ för Touchpoint.

2. Gå till Externa kontakter i vänster menyrad.

3. Välj sedan Lägg till eller ändra flera externa kontakter samtidigt.

4. Klicka på ​Exportera externa kontakter (en excel-fil hämtas).

5. Öppna excel-filen och redigera önskade uppgifter kring kontakterna. Spara sedan excel-filen och gå tillbaka till adminportalen.

6. Ladda upp excel-filen med dina kontakter genom att klicka på Bläddra. Välj sedan excel-filen du sparat och klicka på Ladda upp.

7. Klart!

Ta bort externa kontakter

1. Börja med att logga in i ​adminportalen​ för Touchpoint.

2. Gå till Externa kontakter i vänster menyrad.

3. Välj Ta bort markerade kontakter i rullistan.

4. Markera den eller de kontakter som du önskar ta bort.

5. Klicka på Genomför (denna åtgärd går inte att ångra).

6. Klart!

Vill du hellre prata med oss?

Om du inte hittar det du söker, kan du slå en signal till oss istället. Vi finns här och svarar på dina frågor måndag till fredag klockan 08–18.