Ställa in APN för surf och mms – Android

För att du ska kunna surfa och mms:a på din mobil eller surfplatta behöver den vara ansluten till det mobila datanätverket. I den här guiden beskriver vi vilka nätverksinställningar som behövs när du använder Android.

Vad är APN?

APN, eller Access Point Name (åtkomstpunktens namn) används för att ansluta din enhet mot det mobila nätet. APN krävs för att du ska kunna surfa och mms:a utan att vara uppkopplad mot wifi. Oftast läggs dessa inställningar till per automatik, men i vissa fall kan du behöva sälla in det manuellt.

Så här ställer du in APN på din Android

1. Gå till Inställningar.

2. Välj Anslutningar och därefter Mobilnätverk.

3. Välj Åtkomstpunktsnamn.

4. Fyll i följande fält med nedanstående information (övriga fält kan lämnas blanka):

Surf

• Namn: Telia online

• APN: online.telia.se

• Port: 8080 (fungerar även med Port: 80)

• Verifieringstyp/Autentiseringstyp: Ingen

• APN-typ: default

Mms

• Namn: Telia MMS

• APN: mms.telia.se

• Användarnamn: mms

• Lösenord: telia

• Mmsc: http://mmss/

• Mms-proxy: 193.209.134.132

• Mms-port: 8080

• APN-typ: mms

5. När du har ändrat inställningar för surf och/eller mms, tryck på Spara och starta därefter om din enhet.

I vissa Samsung-enheter kan du behöva klicka på Meny istället för Spara.

6. Klart! APN-inställningarna är nu tillagda.

Vill du hellre prata med oss?

Om du inte hittar det du söker, kan du slå en signal till oss istället. Vi finns här och svarar på dina frågor måndag till fredag klockan 08–18.