Växelfunktioner utan smartphone - Touchpoint Plus

I den här guiden beskriver vi hur du hanterar samtal och gör växelinställningar via nummerprefix på din telefon.

Samtalshantering

När du ringer utgående samtal behöver du ange det fullständiga telefonnumret inklusive riktnummer. Ringer du ett utgående samtal till utlandet behöver du ange 00 före landsnumret.

Du kan också ringa med kortnummer inom din organisation, om funktionen är aktiverad i växeln. Detta kan du kontrollera med en administratör i växeln.

Flytta aktivt samtal till mobilen: 987

Aktivera vidarekoppling: 987 (följt av numret du vill vidarekoppla till inklusive riktnummer).

Avaktivera vidarekoppling: 980

Överflytta samtal

Direkt överflyttning: 9830 (följt av numret du vill flytta samtalet till).

Bevakad överflyttning: 9832 (följt av numret du vill flytta samtalet till).

Väljer du att göra en direkt överflyttning kommer samtalet att flyttas över till mottagaren direkt och ditt samtal avslutas.

Vid bevakad överflyttning har du möjlighet att först prata med mottagaren innan du flyttar över samtalet. Överflyttningen sker först när du avslutat ditt samtal.

Tips!
För att göra det enkelt att flytta över samtal kan du spara ett telefonnummer som andranummer på en kontakt med överflyttningsprefixet tillagt i adressboken.
Alternativt kan du spara numret med överflyttningsprefix som en separat kontakt.
Numret behöver skrivas i formen
prefix + nummer.

Hantera röstbrevlådan

För att nå din röstbrevlåda så du kan lyssna av meddelanden och spela in en personlig hälsningsfras ringer du 989.

Huvudmenyn

• Lyssna på meddelanden: Tryck 2

• Lyssna på hälsningsfras: Tryck 4

• Spela in hälsningsfras: Tryck 5

• Ta bort hälsningsfras: Tryck 6

• Avsluta: Tryck *

• Upprepa menyn: Tryck 0

Under tiden ett meddelande spelas

• Föregående meddelande: Tryck 1

• Upprepa meddelande: Tryck 2

• Nästa meddelande: Tryck 3

• Ta bort meddelande: Tryck 7

• Avsluta: Tryck *

• Till huvudmenyn: Tryck 0

Ändra tillgänglighetsstatus

Hantera tillgänglighetsstatus

Du kan styra din tillgänglighet i växeln genom att ange en hänvisning. På så vis får inkommande samtal reda på din aktuella status, om du är upptagen, på lunch eller har semester.

Tillgänglig: 9831

Upptagen:
9832

Lunch:
9833

Möte:
9834

Frånvarande:
9835

Semester:
9836

Avaktivera en hänvisning genom att göra dig tillgänglig igen.

Nummerpresentation

Bestäm vilket nummer du vill ska visas utåt när du ringer ett utgående samtal.
Inställningen gäller tillsvidare och du kan ändra den när du vill.

OBS! Prefixen fungerar endast om er växel är uppsatt med Roll-baserad nummerpresentation. Detta kan du kontrollera med en administratör i växeln.

Mobilnummer: 9841

Fastnummer:
9842

Växelnummer:
9843

Dolt nummer:
9844

Ändra för ett enskilt samtal

Mobilnummer: 9841 + telefonnummer

Fastnätsnummer:
9842 + telefonnummer

Växelnummer:
9843 + telefonnummer

Dold nummerpresentation:
9844 + telefonnummer

ACD-grupper (Svarsgrupper)

Om du är medlem i en eller flera ACD-grupper kan du styra när du vill vara tillgänglig för samtal. Kontakta en administratör i växeln för att få uppgifter om ACD-gruppnummer.

Logga in: 981 + ACD-gruppnummer

Logga ur:
982 + ACD-gruppnummer

Vill du hellre prata med oss?

Om du inte hittar det du söker, kan du slå en signal till oss istället. Vi finns här och svarar på dina frågor måndag till fredag klockan 08–18.