Almedalen 2024
24–27 juni 2024, 22.00–22.00, St Hansgatan 9, Visby
Telia vill aktivt bidra till en säker och hållbar omställning av samhället – som också bidrar till Sveriges tillväxt och konkurrenskraft. En robust och säker digital infrastruktur är avgörande för denna omställning och Almedalen är en naturlig arena för oss att driva den typen av frågeställningar.
Telia på Almedalen 2024
Vi håller till på Villa Rosenhill i centrala Visby – mitt i Almedalsvimlet. Här öppnar vi upp portarna till vår lummiga trädgård där vi bjuder in till panelsamtal, möten och möjligheten att utforska spännande demos på nya typer av innovativa digitala tjänster och verktyg. Vi håller öppet hela dagarna – och du är välkommen till oss!
Under årets Almedalen kommer vi fokusera på frågor som hur de ökade kraven på säkerhet och i synnerhet NATO-medlemskapet påverkar den digitala utvecklingen i Sverige, var vi står i den digitaliseringen av samhällsviktiga områden som industri, energi, transporter fastigheter och offentlig sektor – samt hur vi kan stärka medborgarnas digitala förmågor och motståndskraft för att kunna tillgodogöra sig ny teknik och samtidigt skydda sig mot nya hot.
Vill du sitta ner för att diskutera dessa eller andra frågor – hör av dig! Vi kommer att ha representanter från både vår ledning och affär på plats.
Infrastruktur i samhällets tjänst
Nedan hittar du detaljer för de olika panelsamtal som kommer att genomföras under årets event. Vi fyller på med fler i takt med att innehåll och talare spikas så vi kan berätta mer.
Privat-offentlig samverkan – nyckeln till nästa generations säkra kommunikationslösning?
Hur kan privat-offentlig samverkan balansera behovet av säkra kommunikationstjänster som ligger i teknikens framkant och som kan användas i utmanande miljöer – och som samtidigt möter kraven på kostnadseffektivitet, robusthet, tillgänglighet och statlig rådighet.
Läs mer om innehåll och talare här.
Datum: Onsdag 26 juni
TId: 10:00 - 10:45
Plats: Hos oss på S:t Hansgatan 9, "Rosenhill Trädgård"
Sverige rustar för NATO – ett hinder eller katalysator för samhällets digitala omställning?
Hur påverkar NATO-medlemskapet Sveriges digitalisering? Vilka blir kraven på att öka vår digitala motståndskraft? Men kan även NATO-samarbetet bli en katalysator för ökad innovationskraft som inte bara gör Sverige säkrare – men också mer konkurrenskraftigt?
Läs mer om innehåll och talare här.
Datum: Onsdag 26 juni
Tid: 11:45 - 12.30
Plats: Hos oss på S:t Hansgatan 9, "Rosenhill Trädgård"
Elnätens digitala förmåga är en nyckel för omställningen - hur får vi fart på den?
Digitaliseringen av elnäten är en strategisk fråga för samhällets elektrifiering. Samtidigt krävs att telekom- och energibranschen hittar samarbetsformer för att driva digitaliseringen. Utvecklingen går snabbt och elnäten behöver snabbare ställa om för ökad flexibilitet. Hur ökar vi takten?
Läs mer om innehåll och talare här.
Datum: Onsdag 26 juni
Tid: 13:00 - 13.45
Plats: Hos oss på S:t Hansgatan 9, "Rosenhill Trädgård"
Digitaliseringens roll i nyindustrialiseringen av norra Sverige – hot och möjligheter
Vilken roll har tekniken och digitaliseringen i de stora industrisatsningar som nu genomförs i norra Sverige? Vilka är möjligheterna och utmaningarna, särskilt givet det försämrade säkerhetsläget i omvärlden?
Läs mer om innehåll och talare här.
Datum: Torsdag 27 juni
Tid: 09:00 - 09.45
Plats: Hos oss på S:t Hansgatan 9, "Rosenhill Trädgård"
Samverkan mot bedrägerier - hur vi kan hjälpa våra äldre att vara trygga online?
När samhället blir alltmer digitalt ökar också risken för digitala bedrägerier. Hur kan vi genom samverkan skapa en trygg digital miljö som uppmuntrar fler att våga använda digitala samhällstjänster, samtidigt som vi effektivt bekämpar digitala bedrägerier?
Läs mer om innehåll och talare här.
Datum: Torsdag 27 juni
Tid: 13:45 - 15.00
Plats: Hos oss på S:t Hansgatan 9, "Rosenhill Trädgård"
Hur vi kan accelerera klimatomställningen för nordiska små och medelstora bolag?
Kan ett initiativ driva klimatomställningen för små och medelstora företag i Norden? Vad säger ledande experter och företagsledare? Går det att skapa en hållbar framtid tillsammans?
Läs mer om innehåll och talare här.
Datum: Torsdag 27 juni
Tid: 15:30 - 16.30
Plats: Hos oss på S:t Hansgatan 9, "Rosenhill Trädgård"
Fler panelsamtal och aktiviteter presenteras löpande på denna sida
Tips: Om du vill återbesöka Almedalen 2023 så hittar du inspelat material här: Almedalen 2023
Kontakta oss om Almedalen 2024
Våra profiler finns på plats och deltar gärna i seminarier. För att komma i kontakt med oss för mötesbokningar eller inbjudningar, vänligen mejla event manager Martin Schenström.
Här kan du följa några av panelsamtalen live när de äger rum.
Privat-offentlig samverkan – nyckeln till nästa generations säkra kommunikationslösning?
Sverige rustar för NATO – ett hinder eller katalysator för samhällets digitala omställning?
Elnätens digitala förmåga är en nyckel för omställningen - hur får vi fart på den?
Digitaliseringens roll i nyindustrialiseringen av norra Sverige - hot och möjligheter.
Samverkan mot bedrägerier - hur kan vi hjälpa våra äldre att vara trygga online?
Våra talare
Anders Olsson – vd Telia Sverige
Anders är sedan 2018 VD för Telia Sverige, Sveriges ledande telekomoperatör. Han är också en del av Telia Companys koncernledning och har lång erfarenhet av seniora befattningar inom telekombranschen.
Staffan Åkesson – teknisk chef, Telia
Staffan ansvarar för Telias digitala infrastruktur i Sverige, inklusive fasta och mobila nät, datahallar och fysisk infrastruktur.
Tobias Larsson – chef för B2B, Telia
Tobias driver Telias företagsaffär, en av Sveriges största leverantörer av kommunikations- och IT-tjänster till företag och offentlig sektor. Han har lång erfarenhet av att stötta företag och organisationer med digitalisering, innovation och strategi, bland annat som vice vd på Capgemini Invent, ett av landets ledande konsultföretag.
Åsa Kåryd – marknadsansvarig digital inkludering, Telia
Åsa leder arbetet med digital inkludering på Telia i Sverige, och samarbetet med kommuner för att fler grupper i samhället som seniorer och småföretagare ska kunna tillgodogöra sig digitala tjänster. Åsa har lång erfarenhet av ledarskap och utbildning och har tidigare bland annat varit rektor och lärare.
Magnus Leonhardt – strategi och innovation B2B, Telia
Magnus har mer än 25 års erfarenhet från tech-branschen. Med blicken ständigt riktad mot framtiden ansvarar han för Telia B2Bs strategiarbete, med utgångspunkt i de samhällstrender och den teknikutveckling som formar företags och offentliga verksamheters långsiktiga digitaliseringsbehov.
Simon Binder – säkerhetsarkitekt, Telia Cygate
Simon har lång erfarenhet från IT-branschen och har hunnit bocka av de flesta roller inom IT. Han har även författat utbildningsmaterial för kompetensutveckling av IT-personal. En röd tråd i Simons karriär är kundnära uppdrag med fokus på att designa IT-infrastruktur för användarnära tjänster, ofta kopplade till den digitala arbetsplatsen.
Jonas Drougge – chef uppkopplade & smarta fastigheter, Telia
Jonas Drougge har över 10 års erfarenhet av digitalisering av fastighetsbranschen. Jonas är på plats i Almedalen med en stark drivkraft att skapa rätt förutsättningar för fastighetsägare att lyckas med sin digitaliseringsresa – för smartare fastigheter och hållbarare samhällen.
Rickhard Broman – ansvarig för offentlig sektor, Telia
Rickhard Broman har utmanat IT- och telekombranschen i över tjugo år. Genom digitaliseringens fulla potential strävar han att bygga en framtid där teknologi, och mänsklig potential förenas för att skapa ett mer inkluderande och konkurrenskraftigt Sverige.
Annette Linander - Affärsutvecklare Telia Infra
Annette Linander arbetar som affärsutvecklare inom Telia Infra med fokus på kommuner. Är relativt ny inom Telia men har en gedigen erfarenhet inom Telecom och som politiker på kommunal och regional nivå. Anette brinner för digitaliseringens möjligheter att fungera som en avgörande faktor för att klara välfärdsutmaningarna i framtiden.
Anna Augustson – Hållbarhetschef, Telia
Anna driver och utvecklar Telia-koncernens hållbarhetsarbete inom både miljömässig och social hållbarhet. Fokus för Telias hållbarhetsarbete är hur digitaliseringen kan bidra till ett hållbart samhälle och hur Telia driver sin verksamhet på ett hållbart sätt, mot de minskningar av utsläpp som krävs i hela företagets värdekedja.